Viikonloppu meni jälleen hyvin koiramaisissa tunnelmissa. Lauantaina oltiin molemmat Jarin kanssa arvostelemassa Oulaisten hyvätunnelmaisessa ryhmänäyttelyssä. Upeat puitteet, toimivat järjestelyt, pätevät kehätoimitsijat, mukavat erilaiset koirat ja hyväntuuliset näytteilleasettajat tekivät näyttelypäivästä hienon kokemuksen aloittelevalle tuomarille. Arvostelu sinänsä on kuitenkin hyvin intensiivistä keskittymistä vaativa laji ja lauantai-iltana takki oli jokseenkin tyhjillään. Lauantaisaunan jälkeen euroviisuja katsellessa ja kuunnellessa nukkumatti yllätti täysin kesken pistelaskun.
Näyttely"töiden" jälkeen törmättiin näyttelyalueella mukavaan ylläriin, Sotan velipoika Romeo oli ollut näytillä ja tuli meitäkin tervehtimään. Mastiffisisarukset saivat pitkästä aikaa tavata kaltaisensa ;-) Tarkkaan piti toisia nuuskutella ja tutkia. Harmi kun kamera ei sattunut olemaan mukana tällä kertaa.

Sunnuntaina käytiin Joonatanin kanssa katsomassa SRY Pohjois-Suomen alaosaston järjestämää luonnestestiä ja samassa yhteydessä tein ulkomuodon tarkastuksen kolmelle rottispojalle. Tarkastushommien jälkeen lähdettiin pienellä porukalla esineruutuilemaan Haukiputaan jäkäläkankaille. Tehokkaasti rotowailerit nenujaan käyttivät ja esineet nousivat kaikilla varsin mallikkaasti. Myös Sotta pääsi kokeilemaan taitojaan ruudussa ja alkeisharjoitukset sujuivat nuorelta mastiffineidolta ihan niinkuin pitääkin. Noutoharjoittelu oli näköjään tuottanut tulosta ja esineet Sotta toi varmasti käteeni =)


1596585.jpg
Joonatan katsoo esineruutuharjoituksia - selvää koutsiainesta ;-)

Maanataina ajeltiin Raahen agilityryhmän treeneihin.Tällä kertaa itsenäisen harjoittelun rasteina olivat tuikitärkeitä kontaktiesteet (puomi, A ja keinu), pujottelu ja aitoja, joissa harjoiteltiin takaahyppyjä. Kontaktit otettiin Äppön kanssa "varman päälle" hitaasti hyvä tulee-meiningillä. Pujottelu oli aika tahkeeta, sitä on tullut harjoiteltua aivan liian vähän (joten ihan omaan piikkiin menee jälleen kerran). Takaahypyt onnistui vaihtelevasti, aluksi rimat meinasivat putoilla tiukoista kulmista hypätessä, mutta sokerina onnistuttiin Äppösen kanssa tekemään useampi hyvin män-suoritus ja olin oikein tyytyväinen Äppön hyppyihin. Anne-koutsin tarkkojen silmien valvonnassa suoritettiin haasteellista radan pätkää, joka sisälsi aitoja ja kaksi putkea. Mm. persjättöä (ja tais siinä olla valssikin ) harjoiteltiin tällä radalla. Persjättö meni ensin p**seelleen, mutta toisella kerralla siinä jo onnistuttiin. Rimat meinasivat putoilla radalla kun jälleen kerran ohjasin koiraa "linkussa". Mikä ihme siinä on etten muista pysyä suorana – seuraavalla kerralla taidan tunkea harjanvarren selkään niin johan luulis onnistuvan ;-) Tunnin lopuksi suoritettiin itse kukanenkin ohjusten suunnittelema radan pätkä, joka sisälsi aitoja ja putken. Mukavaa radan pätkää hahmoteltiin ensin paperilta ja sitten käytiin tutustumassa rataan ilman koiria. Rata tuntui selkeältä ja sopivan haasteelliselta, siitä löytyi pieniä kompastuskiviä ja sopivasti menemisen meininkiä. Sain keskittymiseni kohdilleen ja Äppösen kanssa suoritettiin rata onnistuneesti =)


Ennen agilitytreenejä kaytiin koirien kanssa ihailemassa Raahen rantoja.


1596595.jpg
Sotta kävi kokeilemassa meriveden lämpötilaa.


1596598.jpg
Kylmää oli, äkkiä pois

1596620.jpg
"iso vesikippo =0"


1596626.jpg
Maku ok


1596606.jpg
Äppö parkissa

Tiistaina käytiin tottistelemassa hakuryhmäläisten kanssa. Meidän tottistelu on tällä hetkellä jotenkin tasapaksua taaperusta. Mitä ilmeisimmin on tullut treenattua taas liian pitkään ilman koutsia ja homma junnaa paikoillaan – tunnustan, olen kädetön tämän asian suhteen. Uskon, että saadaan tottisteluumme uutta ytyä torstaina alkavalta koulutusleiriltä.

Tänään on pitkästä aikaa vietetty iltaa ihan kotosalla ja käyty rauhallisen leppoisalla kävelylenkillä. Erkkolan sillan kohdalla pääskyset iloittelivat siihen malliin, että kesän alkamisesta ei ole enää epäilystäkään. Nyt on KESÄ!