Viime lauantaina korkattiin Äppön kanssa tokoura Kannuksessa. Kannuksen Koiruuksien järjestämässä kokeessa kaikki toimi moitteettomasti ja heidän Dogness hallinsa oli kerrassaan loistava koepaikka. Arvosanoja kokeessa antoi Jari Salokanto. Suorituksemme jälkeen lomake näytti tällaiseltä:

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 10

Seuraaminen kytkettynä 8,5

Seuraaminen taluttimetta 9

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0

Luoksetulo 9

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

Estehyppy 6

Kokonaisvaikutelma 9

Kun arvosanat kerrottiin kertoimilla niin yhteenlasketuksi pistemääräksi saatiin 161, joka tarkoitti ykköspalkintoa Hymy!

1239359126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeessa ollaan ja valamiina suorittamaan, kuva Sanna Parviainen

Tähän kuulunnee vielä kootut selitykset tahi analyysit osasuorituksista:

Luoksepäästävyydessä Äppö oli ryhmän viimeinen ja ennalta odotetusti rotowailerini odottikin innokkaana tuomarisetään tutustumista kurkkien välillä nurkkasilmällä toisten koirien moikkaamista. Kun sitten vihdoin koitti meidän vuoro ei Äppö suinkaan malttanut istua paikoillaan vaan tervehti tuomarin seisten, antoi  siinä nätisti tutkia hammaskalustoaan ja käyttäytyi sopivan hillitysti ja hallitusti ansaitakseen ensimmäisestä suorituksesta täyden kympin. 

Paikallaolossa maahanmeno olisi mielestäni voinut olla nopeampikin, mutta tarkkavaisena Äppö paikallaan napotti 2 minuuttia ja nousi käskystä napakasti istuma-asentoon. Toinen kymppi napsahti tauluun Cool

Seuraaminen kytkettynä oli tuomarin mukaan ripeää ja ihan kelvollista. Arvosanaksi tästä 8,5. Taluttimetta seuraaminen oli kuulemma parempaa ja siitä tuli sitten ysi. Juu, Äppö pysyi hyvin mukana eikä mulla tullut mielenkään, että se jäis johonkin laamailemaan. Kutina kutenkin jäi, että parempaankin pystyttäis. Seuraamisissa jännitystilani oli pahimmillaan ja sitä kautta homma meni turhan vakavaksi ja mekaaniseksi meiltä molemmilta. Katsekontakti olisi saanut olla pidemmillä suorilla parempi ja käännökset olivat ehdottomasti saaneet olla napakampia, pysähtymiset ja perusasennot onnistuivat hyvin. Toivottavasti saan seuraavalla kerralla jännittämistäni paremmin hallintaan. Harjotellaan, harjoitellaan. 

Maahanmenoliikkeessä Äppö jäi seisomaan, tuomarin mukaan oli ollut arpovan (epävarman) oloinen käskyn saatuaan ja jäänyt sitten kuitenkin seisomaan. Siitä sitten se pyöreä nolla.

Luoksetulossa Äppö lähti käskyn saatuaan reippaalla ravilla, tuli tasaisella vauhdilla koko matkan, istui eteeni ja siitä käskystä sivulle istumaan erinomaiseen perusasentoon. Tää viiminen juttu oli mulle se bueno tässä liikkeessä. Onhan tuota perusasentoa jonniin verran harjoiteltukin. Arvosanaksi saatiin 9. Tuomarilta tuli moitteita liian lähelle eteen istumisesta, käpälät ovat kuulemma ohjaajan varpailla Silmänisku Ei oo meille olleskaan paha virhe.

Seisomisliike sujui moitteettomasti, kympin arvoisesti.

Estehypystä arvosanaksi ansaittiin 6. Käskyn saatuaan Äppö meni kurkkaamaan esteen eteen sen toiselle puolelle ja minä seisoskelin coolina hiljaa odotellen mitä tapahtuman pitää. Äppö ihmetteli hetken ja tuli takaisin sivulleni istumaan ikäänkuin neuvoa kyselemään. Uusi hyppy-käsky ja niin koira hyppäsi toiselle puollle, jonne jäi käskystä seisomaan. Menin koiran luo ja liikkurin ohjeistuksesta annoin istui käskyn. Äppön epävarmuuden oudoilla esteillä tietäen osasin odottaa ensimmäisen kotkotuksen, mutta loppu suoritettiin maltilla hermoja halliten ja siinä jopa onnistuen.

Kokonaisvaikutukseksi saatiin ysi ja yllättäin tuomari ois toivonut koiraan enemmän tempperamenttia. No hei, yhdyn täysin tuomarin mielipiteeseen Nauru!

Kiva koekokemus takanapäin ja munsta tuntuu, että kaikkien vaikeuksien jälkeen me selvittiin Äppön kanssa voittajina hommasta. Ehkäpä nyt ollaan oikeilla jäljillä ja toivottavasti hyvien yhteisten kokemusten myötä saadaan molemmat itseluottamusta enemmän peliin. Tyytyväisiä ollaan!

1239026862_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239026746_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239026794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantai-iltana valmistauduttiin Äppösen kanssa tokokoitokseen iltalenkillä Altaan metsämaisemissa.