Eilen aamulla Äppön kiljahtaessa venytellessään päädyin soittamaan sille hieronta-ajan. Iltapäivästä saimme ajan ja hieronnassa paljastui, että Äppösen oikean takajalan lihaksisto oli totaalisessa jumitilassa. Koiran taka"kinkut" olivat täysin eri paria, myös lannerangan ja sacrumin alueelta löytyi jumittumia. Hieronnalla paikat saatiin rennoiksi ja koiran nautinnollista ilmettä hieronnan aikana oli kyllä mahtava seurata. Meinas hieroja, että seuraavan käsittelyn jälkeen taitavat hyppyongelmat olla taaksejäänyttä elämää. Toivomma ja uskomma näin =)
Ennen hierontaa antamani kertomus sattuneista tilanteista ja hyppytekniikkaongelmista herätti vihdoin minutkin. Mitä ilmeisimmin tämä lihasjumi on alkanut kevättalvella kun Äppö yhtenä kauniina aamuna ovea avatessani bongas läheltä juoksevan kurren ja voitte arvata millä vauhdilla jäisiä portaita kaahotettiin. Siinä takuulla revähtää paikat kun aamulla kylmiltään lähtee tuommoiseen säntäykseen. Koira ei oireillut tapahtuman jälkeen mitenkään, liikkumisessa ja koiran halussa liikkua/hypätä en tuolloin huomannut mitään erikoista, mutta kun näin jälkiviisaana mietin niin hyppytekniikkavaikeudet alkoivat noihin aikoihin. Viime syksynä koira vielä hyppäsi ihan puhtaasti. Kyllä sitä on sitten tollo kun ei ajoissa tajua asioita hoitaa, ihmettelee vaan kun hyppy ei lähde kunnolla kulkemaan. Epäilen, että hyppyongelmat ja viime viikkojen häntähäikät on nyt ratkaistu. Sen verran autaasti koira hierontakäsittelystä nautti ja jumipaikat saatiin laukeamaan. Seuraavan kerran Äppö pääsee naatiskelemaan hieronnasta ensi viikon torstaina.
Mielenkiintoista nähdä nyt miten homma lähtee toiminaan kun toinen takakoipi saadaan aukeamaan. Harmittaa kyllä vietävästi kun ei asiaa aiemmin tajunnut vaan piti ajaa tilanne näin pitkälle. Nöyrästi katson jälleen peiliin ja toivon viisastuvani. Jospa saisin nyt tarjota Äppöselle rennompaa menoa.