Keskiviikon agilitytunnin alkua säesti rankkasade joten aloiteltiin hallissa pujotellen. Kuuden kepin pujoa mentiin perävilkkaa nonstoppina monen monta kertaa ja kyllähän alkoi Äppösenkin silmät kyttäämään aloitusväliä toistojen tuloksena. Kerta kerralta jokainen koira paransi suoritustaan tässä pujorallissa – hienoa!

Ennen ulkokentälle siirtymistä sisällä otettiin vielä selkeän oloinen valssi ja takaaleikkausharjoitus putkilla ja aidoilla. Niinhän siinä kävi kuin niin usein aiemminkin, että helpon oloinen harjoitus ei tuntunutkaan radalla enää helpolta ja homma ei oikein niinkuin toiminutkaan. Ulkokentällä harjoittelu aloitettiin kontaktiesteillä, joista puomin ja keinun kontaktit sujui. A:n alastulokontaktilla Äppö pyrki istumaan eikä tuo eturaajojaan maahan, sitä hiotiin muutaman kerran ja reippaampaa remmijarrua käyttäen homma alkoi sujumaan. Lopputunti huristeltiinkin sitten mukavan oloisia radanpätkiä, joista löytyi erilaisia hyppyjä, kontaktiesteitä ja putkee. Tänään ei ollut meidän päivä radoilla. Oma asenne ja ohjaus oli sellaista harmaata diipadaapaa ja koiran tassuttelu meni tepasteluhommiksi. Äppön körötteli radalla sunnuntaiajelulla ja paineli aina sopivan tilaisuuden tullen kontaktiesteille palkan toiveissa. Jos jotain hyvää treeneistä niin rimat pysyy nyt paikoillaan ;-)

Eilen iltasella tottisteltiin Tanja ja Noopeli seuranamme Nokelan nurtsikentällä. Nyt oli asenteet ja keskittyminen hiottu lähes viimosen päälle kun jopa päivänokosilla näin unta tottiksen tekemisestä (mielikuvaharjoittelua ;-)). Sottan kanssa tehtiin ihan perussettiä ja tosissaan keskittyi muffelikoiruus. Kesken tottistelumme läsimetsikosta tuli yllättäin sushukkaspentu moikkaamaan Sottaa, edes tämä moikkaamisepisodi ei onnistunut Sottan keskittymiskykyä horjuttamaan.
Äppön tottikseenkin saatiin puolin ja toisin asennetta. Jämäkkää mustavalkoisuutta ja reilua palkkausta ja ilottelua. Näistä tottisteluista jäi mahetsu fiilis =)