Sotan "juostessa" osallistui Äppö vaihtarikoirana kanssani viime viikon kilpatokotunnille.

Tunti aloitettiin maahanmenoilla, joissa repimisleikki patukalla näytti olevan Äppölle se ykköspalkkio jolla maahanmenoihin saatiin pontta ja vauhdikkuutta. Useiden maahanmenotoistojen jälkeen otettiin vielä luoksetulo ja sen yhteydessä maahanmeno. Tämä sai Äppön hieman hämilleen ja itse luoksetulo hidastui luonnollisesti. Kyllähän Äppö maahan-käskyä noudatti, mutta hitaasti ja epävarmasti.

Seuraavana ohjelmassa oli kokeenomainen paikallaolo ja senhän Äppö teki priimasti, makasi takaavaisena paikallaan ja noudatti käskyjä napakasti. Häiriöpaikallaolossa Äppö makasi omalla paikallaan ja katseli korvat luimuna nolon näköisenä ohjaajien temppuiluja Nolostunut.

Hyppyä harjoiteltiin avoimen luokan mukaan ja halusin ottaa sen kokeenomaisesti kera liikkurin. Eipä hypännyt Äppö käskystäni vaan kipaisi kurkkaamassa esteen toiselle puolelle kuten taannoin kokeessa Yllättynyt. Ihimehomma, mutta hyvä kun teki sen treeneissäkin niin voidaan alkaa asiaa työstämään. Hyppy-käskyn noudattaminen saatiin sujumaan harjoituksen edetessä, mutta pähkäiltäväksi jää edelleen, että miten jatkossa saadaan koira hyppäämään outo este ensimmäisellä käskyllä Päättämätön. Taidamma työstää asiaa niin, että vierailemme siellä sun täällä hyppimässä.

Viimeisenä tehtiin ruutua itsenäisessä harjoittelupisteessä ja sinne Äppö irtoo hyvin, ruudussa näkymättömissä (piilotettu) olevalle herkkutarketille meno on Äppöstä hyödyllistä ja se näkyy menemisen meininkinä Cool

Ruutua lukuunottamatta Äppö oli tunnilla hieman vaisu ja ajoittain hämilläänkin yhtäaikaisesti muiden kanssa tehtävissä harjoituksissa. Tais olla Äppöllä turhan tiivis päiväohjelma tuona maanantaina ja väsy alkoi jo painaa. Noh, ensi maanantaina (huomenna siis Silmänisku) päästään tunnille toivottavasti paremmassa vireessä Ohjelmassa olisi ainakin tunnarin alkeita Hymy.