Pidennetty viikonvaihde vietettiin Joonatanin ja Äppön kanssa Raahessa lomaillen.  Säätietojen uhkaillessa vesikeleillä piti  talvisesta loman alusta yrittää nauttia koko rahan edestä.
Heti perjantai-illaksi oltiin sovittu Eijan ja Sarin kanssa hiihtomajalle treffit koirahiihdon merkeissä. Pakkasmittari lähenteli -15 joten alkulämmittelyjen jälkeen päädyimme kiertämään 2km:n lenkin, joka sujuikin varsin vauhdikkaasti Manun ja Eijan johtaessa joukkoja. Itse onnistuin ohjaamaan yhdessä mutkassa Äppön väärälle ladulle ja sieltä palatessamme saimme ohitusharjoituksen tapaisen treenin kun Sari ja Remu odottelivat meitä latujen risteyskohdassa. "Mene, mene"-käskyn ohjeistamana Äppö malttoi ohittaa iskäkoiran ihan mallikkaasti =) Innokkaasti Äppö veti koko matkan ja maalissa odotti paras palkinto, Eija ja Manu. Kylläpä oli koirat mukavan huurun peitossa lenkin jälkeen ;-) Loppuverryttelynä käytiin Äppön ja Manun kanssa kävelylenkillä, Sari ja Remu kävivät vielä hiihtolenkin rauhallisempaan tahtiin. Meidän touhutessa koirien kanssa Joonatan hiihteli menemään mummun ja papan kanssa.

Naistenpäivän aamu valkeni aurinkoisissa merkeissä ja tyttöjoukolla (+ Raffe) suunnistettiin lenkille altaan jäälle. Mikäpäs siinä oli lenkkeillä, hyvässä seurassa kauniissa talvisessa luonnossa auringon paisteessa =)
Näkymä altaalta
1365085.jpg

Sisaruskoirat Äppö ja Raffe

1365094.jpg
1365099.jpg

Menemisen meininkiä

1365102.jpg

Lenkin jälkeen aurinkoinen sää houkutteli toiselle lenkille ja niin lähdettiin kaksistaan Joonatanin kanssa hiihtelemään järven jäälle retkieväät mukanamme. Kaunis ilma oli houkutellut jäälle muitakin hyväntuulisia hiihtäjiä ja sekös Joonatania miellytti. Kaikkien vastaantulojoiden ja ohimenijöiden kanssa piti muutamana sana vaihtaa.
1365096.jpg
Lenkin lopuksi laavulla maistui makkarat, mehu ja rinkelit.

Lauantain alkuillasta innostuin vielä lähtemään Äppön kanssa Käpikseen tottistelemaan. Toden totisesti tämä reissu olisi pitänyt jättää tekemättä =( Treenin aiheena oli seuraaminen ja tietty se edistämisen pois työstäminen. Siinä sitten intouduin vaatimaan koiralta liikoja ja huomauttelin koiraa aivan liian pienistä virheistä. Äppö meni ihan hämilleen vaatimusteni kanssa ja fiksuna koirana teki lakon, tapitti vain ruskeilla silmillään epäuskoisena. Laskin siinä hädissäni kymmeneen ja yritin päästä pattitilanteesta johonkin suuntaan. Äppön suosikkihomma nouto laukaisi tilanteen ja eteenmeno ruualle sujui vauhdikkaasti. Näiden hommien jälkeen paineltiin äkkiä autoon ja pois paikalta. Iltalenkillä en malttanut olla kokeilematta seuraamiskäskyn vaikutusta ja luojan kiitos Äppö reagoi hommaan ihan entiseen malliin ja tuli "honottamaan" nakkia innokkaasti sivulle. P***amaisella tyypillä on siis edelleen reilu kaveri, tuosta reiluudesta minun kannattaakin ottaa opikseen isolla O:lla. Oikeuden mukaisuuden nimissä homma jäi ja jää vaivaamaan mieltäni, mietin ja pyörittelen p***amaisuutta päässäni vielä pitkään ja hartaasti. Kyllä ossaa ihiminen olla tyhymä !!!!

Sunnuntaiaamuna ehdittiin Äppön kanssa käydä potkurilenkillä vielä ihan mukavan sään vallitessa, potkuri luisti ja meno oli sen mukaista. Aamulenkin jälkeen lupasin Joonatanille, että lähdetään luistelemaan. Tätä harrastusta sää ei enää suosinutkaan vaan sehän ei meitä innokkaita luistelijoita haitannut.
Loskalätkää Joonatanin ja Lauran malliin.
  1365097.jpg

Minä ja Kaisukin kokeiltiin pitkästä aikaa luistimilla oloa. Kaisun varastosta kaivettiin ikivanhat luistimet jalkaan ja kohtalaisen lyhyen jääajan jälkeen tuska valtasi nilkat ja oli luovutettava. Saadaan kuitenkin sanoa, että ollana luistimilla oltu tänä talvena. Ei muuten ollut mitenkään helppoa kaivella luistelutaitoa selkäytimestä, kaikki energia meni ihan vaan pystyssä pysymiseen ;-)
Sunnuntai-iltana käytiin tyttöjen kanssa vielä nauttimassa kulttuurista. Raahen runoseuran lausujat lausuivat Pekkateatterilla hauskoja ja osuvia runoja naiseudesta otsikolla "Tukka tuulessa hulmuten ja takapuoli savuten".

Maanantaina hiihdeltiin Joonatanin kanssa säätä uhmaten. Joonatanin toiveen mukaisesti harjoiteltiin mäenlaskua suksilla, muutamia pyllähdyksiä lukuunottamatta pysyttiin pystyssä ;-)
Kotimatkalla käytiin Pattijoella kyläilemässä. Siinä vierähti tunti ja useampikin Miukun kanssa pitkästä aikaa rupatellessa. Mikäpäs siinä rupatellessa kun pojat Joonatan ja Joona viihtyivät hyvin keskenään. Joonatan ainakin oli aivan täpinöissään uudesta kaveristaan ja urvahti tyytyväisenä autoon heti Leipurinkeitaan jälkeen.
Kotona meitä reissaajia vastaanottamassa oli Sotta, joka oli niin onnessaan ettei meinannut nahoissaan pysyä.