Alkeiskurssista innostuneina aloitettiin eilen Äppön kanssa agilityn jatkokurssi.
Tunti aloitettiin pujottelulla, jota saadaankin kuulemma harjoitella ja hartaasti. Koiran ollessa vasemmalla puolella saan homman onnistumaan jotenkuten käsiohjauksella ja itse peruuttaen. Aikamme tätä jauhettuamme Minna kehoitti minua menemään pujottelun oikealle puolelle ohjaamaan ja tästä seurasi ohjaajan totaalinen jumitila. Tilanteessa oma motoriikka ei toiminut niinkuin ollenkaan, ohjaus oli tönkköä  ja Äppö toimi tietty sen mukaisesti =)))) Pihalle täytyy nyt ehdottomasti saada jonkinmoinen pujotteluareena jotta päästään treenaamaan hommaa kondikseen.
Seuraavaksi aloitettiin ohjausharjoittelu pienissä osissa. A:n alla oleva putki mentiin ensin, onnistuin hyvin ohjaamaan koiran vastakkaisella kädellä putkeen. Hyppy-hyppy-putki (A:n alla)-sarja meni ohjauksen kannalta sujuvasti. Esteitä lisättiin sarjaan vähitellen ja viiden esteen sarjojen ohjauksen hallitsin jotenkuten kaikkine kiermuroineen, leikkauksineen ja valsseineen. Viimeisessä vaiheessa kohtalaisen koukeroisella radan pätkällä oli yhteensä seitsemän estettä ja ohjaamista/etenemistä radalla harjoiteltiin ilman koiria. Äppön kanssa suoritettiin rata viimeisenä ja kuten aavistelinkin niin onnistuin kämmäämään ja hukkasin radan kertaalleen =)))) Meleko pönttöpää ohjaaja... mitenköhän tuota radan lukua sitten harjoittelis??? Aika näyttää kehittyykö tuo taito vai olenko toivoton tapaus? Pääasia kuitenkin, että hauskaa oli.
Rengasta harjoiteltiin seuraavaksi ja se meneekin yksittäisenä esteenä hyvin, mutta kun rengasta yritettiin vauhdikkaammalla lähestymisellä niin ohjaaja kämmäili jälleen malttamattomana.
Tunnin lopussa harjoiteltiin kontaktiesteitä. A:ta ja puomia mentiin itsenäisesti ja nyt loppukontaktit alkaa sujua ihan mukavasti. Keinua harjoiteltiin Minnan ohjauksessa, keinulla Äppöllä hienoista epävarmuutta joka saatiin voitettua "nakkiarmeijalla" ja mahtipontisilla kehuilla laskukohdassa.
Ensi keskiviikkona jatketaan harjoituksia ja itsensä kokoamista ;-) Agility on sitten metkaa puuhaa =)))