Tässä vaiheessa vuotta alkaa tuntua, että viimeisetkin mehut on hiipuneet ja sohvan pohjalla olis kiva lojoilla. Kaikenlaiset menemiset ja meiningit on kuitenkin saaneet minut nostamaan ahterini sohvalta lähes päivittäin.

Raahessa

Itsenäisyyspäiväviikonloppu vietettiin Raahessa perin rauhallisissa merkeissä perheen parissa. Juhlallisuusteemoina olivat hyvä ruoka ja parempi mieli sekä tietty lupsakka seura. Ulkoilua harrastettiin toipilas Äppön tahtiin eli yritettiin mennä rauhallisesti.
2129573.jpg
Joonatanin kamerakeikailua itsenäisyyspäivän kunniaksi

Agilityn alkeiskurssin korvaustunnilla

Maanantaina oltiin Jennin kanssa raitanuttujen, Salli-bokserin ja Sotan, kanssa alkeiskurssin korvaustunnilla. Meidän lisäksi tunnilla oli kolme koirakkoa toisesta alkeisryhmästä ja sekös vasta koetteli Sotan keskittymiskykyä. Tunnin alkumetreillä Sotta keskittyi minun kanssa sähläämiseen, yritti hyppiä vasten ja olla niin liki niin liki kun vain suinkin voi. Siinäpä sitten yrität saada 75 kiloista mastiffineitoa jonkin sortin keskittymisalueelle - hiki siinä tuli sekä ohjaajalle että koiralle kun väännettiin rengasta, pujoa ja A:ta. Onneksi Sottaan tepsi herkut ja tutut jutut, joiden avulla rohkeutta ja varmuutta tuli lisää. Tunnin puolessa välissä päästiin jo parempiin fiiliksiin ja parilla radan pätkällä onnistuttiin oikein hyvinkin. Puomi oli liikaa Sotalle tuona iltana ja olin ihan tyytyväinen kun saatiin Minnan kanssa tsempattua Sotta menemään puomin ylösmeno, se riittääköön tällä erää. Lopputunnista Sotta väsähti niin henkisesti kuin fyysisestikin ja päädyttiin tekemään meille mahdollisimman yksinkertaisia ja helppoja harjoituksia. Otettiin matalaa rengasta ja pujottelua nakin perässä. Kaikesta säätämisestä huolimatta meillä oli hauska tunti ja kotimatkalla Jennin kanssa suunniteltiin jo seuraaville kursseille osallistumista raitanuttujen kanssa.

Joulujuhlia ym. ajanvietettä

Tiistai-illan ohjelmasta vastasi Joonatan eskarikavereineen joulujuhlassaan. Eskarilapset laulaa luikauttivat laulun toisensa perään iloisesti ja reippaasti ja yleisömenestys oli taattu. Tyytyväinen oli Joonataninkin esityksen jälkeen vaikka meinasikin, että vähän liikaa jännitti.
Keskiviikkoiltana minä pääsin kokoustelemaan jouluisissa merkeissä kera kennelpiirin hallituksen. 

Talvisten pikkupakkaskelien houkuttelemana Joonatan on innostunut hiihtämään ja kaverin saakin helposti huokuteltua takametsään lenkkikaveriksi suksilla suihkimaan. Joonatanille tosin riittää hyvin myös pihahiihto, jossa poika hiihtää piharakennusta ympäri selostaen koko ajan kilpailunsa tilannetta. Kilpakaverina Joonatanilla on selostusten mukaan milloin minkäkin maan edustaja...
2146232.jpg
Täysillä mennään
2146243.jpg
Jonttu-Tonttu tuumailee

Tänään leipastiin Joonatanin kanssa pipareita ja tultiin siihen tulokseen, että taikina maistuu pipareitakin paremmalle ; )
2146238.jpg
Tarkkaa puuhaa
2146242.jpg
Taikinarosmo

Toipilaspäivitys

Tänään poistettiin tikit Äppön leikkaushaavasta, joka näyttää siistiltä. Selkeästi alkaa Äppöllä rauhassa oleminen ja remmilenkkeily risomaan, mutta pidämmä pään kylmänä ja remmisulkeiset ja eristys pelikaveri Sotasta jatkuvat.

Huomenna aion viettää vapaapäiväni hyvinkin antimaijumaisesti shoppaillen... Ajatuskin kauhistuttaa, mutta yritän parhaan kykyni mukaan lähteä liikenteeseen shoppailun vaatimalla asenteella.