Viime viikonloppuna unkarilaisten paimenkoirien, pyreneeläisten ja "isojen" valkoisten erikoiskoulutukset houkuttelivat Jarin ajamaan eteläiseen Suomeen. Ajoseuraksi ukolle lähti mukaan Sotta, joka pääsi lauantaina piipahtamaan syntymäkodossaan Siuntion Poptokkilassakin. Tyytyväisenä oli kasvattaja Satu myhäillyt Sottan nähdessään ja vaikuttunut oli Jarikin Poptokkilan komeasta mastiffikvartetista.

Minä, Joonatan ja Äppö jäätiin kotimiehiksi ja vietettiin lähes aikatauluton rauhaisa viikonvaihde Sammaltiellä. Telkkua töllötettiin, herkuteltiin, saunottiin, ulkoiltiin ja toki minä Äppösen kanssa vähän treenasinkin.

Treeniyhteenvetoa

Eri kentillä ollaan Äppösen kanssa käyty leikkimässä ja tekemässä kontaktiharjoittelua, tottisteltukin on pikkasen. Nyt alkaa Äppön silmissä olla jo erilainen palo hommien tekemiseen joten oikealla tiellä näytetään olevan, mutta tuunaamista toki riittää vielä ja kovasti. Huomenna osallistutaan Raahessa tokovalmennukseen, josta saadaan varmasti eväitä jatkoharjoitteluun. Minnan koirakoulun tokokurssillekin ollaan ilmoittauduttu ja siellä aloitellaan opiskelu lokakuun viimeisellä viikolla.Hakutreeneissä käytiin viime sunnuntaina ja se homma me Äppön kanssa klaarataan tällä hetkellä. Äppön työskentelyyn hakumetsässä on tullut suoraviivaisuutta ja varmuutta. Homma näyttää tehokkaalta ja helpolta, se on helppoa kun sen osaa :-)

Sotta on iskostanut hyvin miten herkkua saadaan ja somat mastiffisimmut pyrkivätkin aktiivisesti hakemaan katsekontaktia treenatessa. Treenipaikkoja ollaan Sottan kanssa vaihdeltu ja katsekontaktiharjoittelu toimii erinomaisena keskittymisharjoituksena ennen touhuilua. Sottalla on voimakas tarve ottaa treeneistä irti vähän enemmän kuin on tarvis ja "pikkukoira" innostuu hyppimään minua vasten treenaamisesta innostuneena. Siinä pakkaa oma kehonhallinta hiukan horjumaan kun Sottan ruho innostuu moiseen tempaukseen ;-) Jotta päästään Sottankin kanssa kunnolla treenaamisen makuun niin lokakuun lopussa aloitetaan tavaamaan agilityn aakkosia Minna Koirakoulussa omassa pienryhmässä, luultavimmin odotettavissa on hubaa isolla H:lla =)

Tässäpä meitin kuulumisia näin viikonlopun alla. Iltasella ajellaan Raaheen viikonlopun viettoon, ohjelmassa olisi sitä tokovalmennusta, luontoretkeilyä ja sukuloimista.