Lunta on turputellut ihan tosissaan ja oikea talvi on houkutellut talvisten lajien pariin. Lumisessa metsässä tarpominen on oikein sopivaa kuntoilua ja koirat pääsevät toteuttamaan itseään erilaisissa jahtaus- ja takaa-ajoleikeissään umpihangessa. Täytyy kyllä myöntää, että koirien touhuja katsellessa hyväntuulisuus valtaa väkisinkin mielen. Erityisen huvittavaa on katsella nuoren Sotan tutustumista ihmeelliseen luontoon, metsä on tulvillaan kaikkia erilaisia hajuja ja kiinnostavia asioita. Lumenalaisen maailman salaisuuksia nuuskutellaan tosissaan, erilaisten jännien hajujen perässä on kiva juoksennella, maasta törröttäviä keppejä irrottellaan voiman tunnossa ja näitä aarteita kannellaan sitten vallan ylpeinä. Mastiffi löysine huulineen ja isoine lurppakorvineen on kyllä varsin koominen näky juostessaan =)

Lumen tulo on mahdollistanut Äppön pääsyn vauhdikkaille lenkeille potkurin ja suksien edessä. Äppö on elementissään päästessään nopeatempoisemmille lenkeille ja niille lähdettäessä Äppö jopa ääntelee malttamattomasti. Torstai-iltana potkuteltiin ihanteellisessa talvisäässä ja mikäs siinä on mennessä koiran vetäessä reippaalla ravilla. Eilen illalla vauhtilenkki tehtiin Raahessa koirahiihdon merkeissä, Eijan ja saksanseisoja Manun perässä hiihdellessä vauhti oli meille suorastaan päästä huimaava ja sitä koki olevansa ihan parempikin hiihtäjä. Kiitokset suuret maailman parhaille jäneksille!

Kuntourheilun lisäksi molempien koirien kanssa ollaan otettu lyhyitä tottissessioita pihalla ja sisätiloissa. Sotta tekee ihan perussettiä ja nakkia immuutellen rakennellaan seuraamista ja perusasentoa. Nakilla höynäten Sotta menee myös maahan ja harjoittelee "liki"istumista. Noutoa touhutaan leikin ohessa.

Äppön tottistelussa on tällä hetkellä yksi perustavaa laatua oleva ongelma, jota on työstettävä sinnikkäästi. Talven aikana olen nimittäin suuressa viisaudessani onnistunut opettamaan koiran edistämään seuraamisessa ja nyt haetaan uudelleen sitä oikeaa paikkaa. Seuraamispaikkaan on haettu tarkkuutta paikallaan kääntymisillä, peruutuksilla ja sivuaskelilla - nämä vaikuttaisi toimivan. Seuraamisharjoitusten lisäksi ollaan agilitykurssin ensimmäisen tunnin innottamina harjoiteltu siellä opittuja ohjauksen perusharjoituksia, jotka ovat Äppölle samalla hyviä "saa haluta"-harjoituksia.

Semmottista treenausrintamalta. Nyt nautitaan oikeasta talvesta täysin siemauksin ja odotellaan innolla ensi viikon talvilomaa, toivottavasti talvisilla keleillä on jatkumoa.