Vihdoin ja viimein voi jo sanoa flunssan olevan taakse jäänyttä elämää. Sinnikäs taudin pirulainen oli, toivottavasti flunssavirukset pysyy nyt loitolla.

Tuloskimaraa

Täytyy tässä elvistellä tuttujen tuloksilla kun itse ei saa sitten niin mitään aikaiseksi tulosrintamalla. Äppön koko sisarussarja on nyt luonnetestattu kun Seija käytti Wilman testissä Haukiputaalla viime lauantaina. Yllätyksiä ei testissä tullut vaan Wilma toimi hyvin wilmamaisesti saaden seuraavanlaisen tuloksen:
Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Tempperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukaisuvarma
Yhteispisteet 140
Testin tuomaroivat Reijo Hynynen ja Jari Keinänen
Pentueen muiden koirien luonnetestitulokset osa-alueineen löytyy isäkoira Remun sivustolta, jälkeläiset linkistä.
Sunnuntaina tuli Kaustisten PK-kokeista mukava tekstiviesti, jossa ilmoitettiin jotta Remusta (Äppön isukkikoira) on tullut FIN KVA! Upeeta Remu ja Sari, ollaan teistä työmyyristä tosi ylpeitä. Reilusti paljon onnea!

Treenien viikkopäivitys

Taudin hellittäessä otettaan aloiteltiin kontaktiharjoituksia sisätiloissa ja täytyy sanoa, että harjoituksissa oli kyllä naurussa pitelemistä. Herkkujen toivossa Äppö ehti kikkailla monenmoista (haukkuu, seuraa, hyppii, istuu, menee maahan...) ja vieläpä useampaan otteeseenkin ennenkuin hoksasi, että palkka tulee katsekontaktista. Äppön hoksottimet on tasan tarkkaan antinopeat ja mustaruskean turkin alla elää ihan selvästi piiloblondi =) Mastiffineitokainen sen sijaan hoksas välittömästi miten palkan saa nopeiten ja sen enempiä kikkailemati. Tällä erää kotiharjoittelun priimustitteli on Sotalla, mutta katsekontaktinottotreenit jatkuu edelleen entistä haasteellisimpina. Nähtäväksi jää kuinka molossineidot treeneissä edistyy.

Hakutreeneissä käytiin viime sunnuntaina. Ristelyharjoittelun puitteissa suunnittelin Äppölle helpohkon treenin, jossa tarkoituksena mennä suoraan ja saada siitä palkaksi löytö. Otin yhteensä kuusi pistoa, joista jokaisella maalimies näyttäytyi, jonka jälkeen käänsin koiran pois ja lähetin lyhyen muistikuvan jälkeen. Ensimmäisellä pistolla Äppö teki superkauniin oppikirjasuorituksen etunurkkaan ja lähti siitä etenemään ja linjalle takaisin tulomatkalla teki löydön suht lähellä keskilinjaa. Näyttövaiheessa Äppöön kuitenkin iski joku blondismin multihuipentuma ja koira teki näytön löytöreittiä pitkin eikä tosiaankaan lyhintä reittiä käyttäen. Ihme homma! Noh muilta osin hakutreeni oli oikein onnistunut ja hyvin riitti Äppösellä intoa vaikeasta valeraskaudesta huolimatta.

Loppuviikosta ollaan päästy jo kentille tottistelemaan. Äppön kanssa kehitellään sitä oikeaa treenimoodia, sen tiimoilta kentällä onkin nyt leikitty hulvattomasti ja tehty yllätyksellisiä harjoituksia. Pääosin ollaan hommattu onnistuneesti ja täl viisiin nyt jatketaan harjoituksia tottisrempan tiimoilta. Sotta kävi kentällä tekemässä katsekontaktiharjoituksia ja juoksemassa narunpallon perässä.

Lopuksi vielä möhköfanttien syysfiilistelyjä takametsästä
1975049.jpg
Äppö tosissaan
1975056.jpg
Sottamaista puuhastelua
1975058.jpg
Peto pellossa
1975051.jpg
Yhteispelit

Mukavata viikonloppua!