Viime sunnuntaina iski hurja flunssa päälle eikä näytä talttuvan tauti sitten millään. Ääni on kadoksissa viidettä päivää, päässä jyskyttää jatkuvasti, yskimislihakset ovat jo ihan turrina, keuhkot tuntuu olevan förmitättömät ja nenänalus on ryvettynyt jatkuvasta niistämisestä – olotila on viimosen päälle hehkeä. Nyt alkaa jo tuntua, että jo riittäisi tämä ilmeetön töllön tai näytön tuijottelu, levähtely, Finrexinin juominen, buranan napostelu ja puhumattomuus. Mahdoolisesti olen jotain järjellistäkin saanut aikaiseksi flunssaa potiessani. Pitkästä aikaa olen nimittäin rauhoittunut lukemaan kirjaa, Patricia B. McConnellin Hihnan toisessa päässä pistää miettimään omaa toimintaansa koiranohjaajana niin arkielämässä kuin koulutustilanteissakin, ihan mielenkiintoinen lukupaketti. Sairaana surffailukin on tuottanut tulosta ja canissivustolta löysin kiinnostavia ja ehkäpä juuri minun ja Äppön tilanteeseen passeleita koulutusjuttuja, mm. Miten löydät oikean treenimoodin? ja Kontaktin koulutussuunnitelma. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja koe-elikot (Äppö ja Sotta) kehiin oikean treenimoodin ja katsekontaktin löytymiseksi ;-)

Ennen tuota tuumasta toimeen tarttumista pistän kuitenkin flunssaisen pääni koetukselle ja yritän muistella mitä kaikkea muuta kuin flunssaa syyskuun loppupuoli sisälsikään.

Toissa viikonvaihde oli varsinainen säätämisviikonvaihde perheenjäsentemme harrastusten tiimoilta. Lauantaina Joonatan pääsi ihka ensimmäiseen jalkapalloturnaukseensa mummun ja papan kanssa vanhempien tuomaroidessa koiria samaan aikaan Siikajoen pentunäyttelyssä. Sunnuntaina Jari jatkoi tuomarointia Utajärvellä Match-Shown merkeissä ja minä ja Joonatan vietettiin pyhäpäivä jalkapallokentällä. Pienten jalkapalloilijoitten turnausmeininkiä oli liikuttava katsella, Benfican pojat pelasivat hienosti ja turnauksen loputtua hakivat mellevinä mitalinsa kuten muutkin turnaukseen osallistuvat joukkueet.

1938741.jpg
Onnellinen mitalisti

Koiratreenirintamalla ei ihmeellisiä mullistuksia ole tapahtunut. Äppön kanssa ollaan hubailtu eri tottiskentillä ja ihan kotosalla, sisätiloissa ollaan hiottu sitä oikeaa seuraamis- ja sivullaolopaikkaa sekä katsekontaktia. Illat pimenee joten hakua treenataan viikonloppuisin, haussa tehdään töitä systemaattisen risteilyn eteen ja edistytään ihan kivasti. Sotta on keskittynyt pitämään pihahauskaa kera pallojen ja keppien ukon rakennellessa Tornia (= puuvajan päälle jalostunut Joonatanin ja isin oma leikkimökki). Tämän viikon molemmat koirat ovat sitten vain olleet koirakoiria ja temmeltäneet pihalla, lojoilleet sohvilla ja syöneet.
Viime viikolla Äppösen Ami-täti kera omistajansa Minnan ilahduttivat meitä lenkkiseuralla kauniissa syyssäässä. Amin kuvia tallentui myös kameran muistikortille:

1938747.jpg

1938752.jpg

Retkeilyteemaa jatkettiin viime lauantaina kun mentiin porukalla ihastelemaan Kiiminkiin Koitelin maisemia.

1955207.jpg

Kosken kohinaa

1955189.jpg

Koiratrion säätämistä

1955196.jpg
Pojat ihmettelemässä

1955177.jpg
Tasapainoilua

Lisää Koitelikuvia täällä.


Paranemisiin!