Tässäpä napakka treenikooste viime viikolta jottei ihan totuus pääsis unhoittumaan.

Pyhänä ehdittiin kuin ehdittiinkin Rukalta Ruukin heppamaneesille raahelaisten kanssa agiliitämään. Myöhästyin treenien alkusessiosta ja se kostautui treenatessa itsenäisesti. Ajoissa tullaan seuraavalla kerralla takuuvarmasti. Annen treenissä oli kolme pistettä, joista kahdella treenattiin itsenäisesti. Lämmittelyn jälkeen piipahdettiin Äppön kanssa pisteellä, johon oli sijoitettu pussi, keinu, rengas ja pujo. Pussilla ei ongelmaa. Rengas pitää muistaa ohjata tarkasti muutoin saattaa tulla kämmäyksiä. Keinu menee muttei ihan omalla painollaan, siihen Äppö suhtautuu pienellä varauksella joten eipä unhoiteta keinutreenejä. Pujossa ollaan edistytty, mutta sitä pitäis ehdottomasti harjoitella enemmän, Äppö pujottelee välillä ihan kivalla rytmillä ja helpoista kulmista ohjautuu mukavasti aloitusväliin. Pujottelussa Äppö tarttee vielä kovasti tsemppausta. Tässä harjoituksessa oli muuten tarkoituksena harjoitella pujolle menoja eri kulmista eri esteiltä. Ja tämänhän tajusin tietty vasta myöhemmin muiden harjoittelua seuratessa. Siis kannattaa tulla ajoissa treeneihin.
Ohjaajan silmien alla tehtiin harjoitus, jossa valssattiin valssattiin ja taas valssattiin valssaamisen perään. Äppön kanssa päädyttiin tekemään pitkähkö radan pätkä kahdessa osassa. Kohtalaisesti suoriuduttiin ja onnistuttiin valssaten radan puolikkaan alku pätkästä. Loppupätkällä oli yksi kohta jota jo ennakkoon aavistelin meille vaikeaksi ja siitähän meinas muodostua lähes ylitsepääsemätön tilanne. A:n jälkeen tuli hyppy, jonka jälkeen koira piti saada ohjautumaan valssauksella oikealle seuraavalle hypylle ja tämä yksinkertainen tehtävä meinas olla meille Äppön kanssa mahdoton tehtävä. Kärsivällisesti Anne meitä jaksoi tilanteessa kerta toisensa jälkeen ohjastaa, loppujen lopuksi ratkaisu oli patukan vaihto kädestä toiseen ja sil viisiin päästiin vihdoin etenemään rata loppuun valssaten ja valssaten edelleen.
Toinen itsenäisesti tehtävä harjoitus oli muutaman hypyn hyppyrinki, josta
tällättiin koiruus kaaressa olevaan putkeen. Tämä harjoitus tehtiin kahtena eri versiona, joista molemmat oli piirretty "ratakartaksi" ja lisäksi radapätkä oli numeroitu. En oikein onnitunut hahmottamaan miten harjoituksen suorittaisin Äppön kanssa ja onnekseni pääsin tekemään harjoituksen kokeneempien treenikamujen siivellä yhdessä tuumaillen ja niin saatiin harjoitus vietyä läpi kohtalaisen onnistuneesti Äppösen kaa. Treenikamujen blogeja viikolla selatessani opin muuten, että tämmöttisen harjoituksen nimi on mersunmerkki ;-)
Sotta kävi maneesilla hengailemassa ja otettiin me lisäksi perusasentoja, maahanmenoja ja paikallaoloa. Agiesteillä piipahdettiin pujottelemassa ja se meneekin nakin perässä ihan kivalla svengillä jos vain ohjaaja pysyy mukana =)

Tiistain tokotteluissa aloitettiin luoksepäästävyydellä, jossa koiran kävi "moikkaamassa" Minnakoutsi sekä kurssikaverit. Kahden ensimmäisen moikkauksen Äppö kesti hyvin tapittaen minua, mutta kahdella seuraavalla  Äppön pokka petti eikä koira malttanut istua paikoillaan. tervehdys oli kuitenkin hillitty joten en tehnyt asiasta sen kummempaa numeroa. Luoksepäästävyyden jälkeen otettiin maahanmenoja ja seisomisia. Maahanmenot meni nappiin ja seisomisetkin niin kauan kun käytin (tietty tiedostamatta) vartalo- ym. apuja. Ilman vartaloapuja Äppö vaan jatkoi seuraamista käskyn saatuaan... Ou shit. Noh, otettiin pari kertaa seisahduksia niin, että Minna taluttimesta ohjaten (jarruttaen) avusti koiran seisahtumaan käskystäni ja avustaminen näytti tepsivän. Seuraamisessa oikealle käännökset ovat väljiä ja niiden tiivistymisen eteen tarttee tehdä töitä. Tällä kerralla hyppyharjoitukset meni hyvin eikä paikallaolossa ollut moitteen sijaa tälläkään kertaa.

Agiliitokurssilla päästiin Sottan kanssa harjoittelemaan takaa leikkauksia, joista ei meinannut tulla yhtikäs mitään kun sekä ohjaaja että koira olivat pihalla kuin lumiukot. Jätimmä asian hautumaan ja yritämmä harjoitella kotosalla. Ratapätkillä Sotta ohjautuu hyvin putkille, mutta hypyillä Sotta tarvitsee vielä yliperusteellisen viemisen ja ohjausharjoituksissa Sotta ei oikein pysy mukana tai siis minä en osaa ohjata riittävän perusteellisesti. Yksittäisistä esteistä kerrattiin A ja rengas, A:n Sotta meni lähes konkarimaisesti ja renkaasta mahtui mastiffi läpi edelleen.

Kotosalla olla väännetty ahkerasti kotiläksyjä ja niiden tehokkuus tai tehottomuus paljastunee seuraavissa yhteistreeneissä.