Tämän viikon lomailmoilla ei voi paljon elvistellä, mutta pääasia, että on loma =))))

AGILIITOA

Eilen oltiin Äppösen kanssa taas agilityopissa Minnan koirakoululla. Tunti aloitettiin Äppön lemppariesteellä eli putkella, johon tehtiin jo hieman mutkan tapaista ja hyvin vauhdikkaasti siitä mentiin. Seuraavaksi kuvioihin otettiin mukaan aidat, joiden rimat laitettiin jo hypättävälle korkeudelle. Aita-putki-aita-härdellin avulla harjoiteltiin ohjaamista ja erityisesti malttia yritettiin ohjaajista löytää eikä se ihan helppoa toden totta ollutkaan. Meillä Äppön kanssa homma toimi hienosti kun Äppö suuntautui ihan itsenäisesti niin hyvin putkelle ja hypytkin sujui mallikkaasti. Seuraavana ohjelmanumerona oli matala rengas ja siitä hyppääminen käytiin ensiksi läpi kertauksen omaisesti. Sitten otettiin rengas-aita-yhdistelmä, jonka avulla yritettiin taas löytää malttia ohjaamiseen. Ohjattiin koiraa siitä esteiden välistä, olipa vaan yllättävän vaikeaa, se maltin löytäminen nimittäin. Minkä ihmeen hädän sitä itselleen kehittää ohjatessaan ihan helpon näköistä perusjuttua. Oman sähläämisen vuoksi homma ei meiltä Äppön kanssa mennyt todellaankaan mitenkään sujuvasti. Kotiläksyksi malttitreeniä Maijulle ;-) Tällä kerralla hypättiin rengas kertaalleen isojen koirien korkeudestakin, hyvin meni Äppöseltä. Renkaan jälkeen siirryttiin A-esteen kontaktien hiontaan. Tällä ensimmäisellä hiontakerralla otettiin ohjelmaan alastulokontaktin opettaminen ja siinä olikin sitten ihan riittämiin aivotyöskentelyä meille ohjaajille kun koira piti saada seisahtumaan ihan esteen loppuosaan hetkeksi tuijaamaan herkkupalaa, jolle koira sitten rauhallisesti vapautettiin. Huh, huh, melekosta sählinkiä oli ja ohjaajia kehoitettiinkin miettimään asiaa kotiläksynä. Nähtäväksi jää, tuottaako miettiminen tulosta ;-) Tunnin lopuksi aloiteltiin pujottelua, namikättä seuraillen koirat pujottelivat 6 kepin pätkän kaksi kertaa. Eka kerta meni meiltä ihan poskelleen, mutta toisella kertaa sain koottua itseni ja Äppön pujotteli aloittelijaksi ihan kohtalaisen sujuvasti. Jopa niin sujuvasti, että saatiin Minna kysymään josko ollaan harjoiteltu. Oli ihan pakko myöntää, että samaisena aamuna olin virittänyt takapihan lumihankeen kepit, joita koirat sitten pujottelivat lumikujaa myöten "nakkikäteni" houkuttelemana. Saas nähdä, mitä pihalle seuraavaksi viritellään =)

TOUHUILUA KOIRIEN KANSSA

Eilen ja tänään ovat Äppö ja Sotta molemmat saaneet harjoitella pujottelua takapihan "lumikujalla". Jokseenkin koomisen näköistä on mastiffineidon meno kepeillä =)
Sotan kanssa yhtenä projektina on nouto ja sekä eilen että tänään Sotta onkin treenannut noutokapulan ottamista/pitämistä suussa istuma-asennossa edessäni. Se on kyllä Sotan mielestä kovin vaikeaa kun herkut tuoksahtelee taskuistani, mutta hommassa edistytään kyllä. Sitäpaitsi tuo harjoittelu on erinomainen keskittymisharjoittelu Sottikselle. Leluja/tavaroitahan Sotta kantaa ja tuokin mieluusti, mutta kovasti häseltäen ja välillä pudotellen.
Äppö puolestaan haki sapuskansa eteen esineitä ihastuttavan märkäloskaiselta pihalta. Nopeasti löytyi hanska ja toinenkin ja ruoka maistui.

RETKELLÄ

Tänään aurinko näyttäytyi viimeisen lomapäivän kunniaksi ja se innosti meidät pakkamaan kimpsut ja kampsut autoon. Autolla huristeltiin Virpiniemeen, jossa retkeiltiin ihanan kevätauringon paisteessa. Joonatanin kanssa käytiin (vesi)hiihtämässä paikotellen hieman lätäkköisillä laduilla. Virpiniemen mäkiä oli mellevää laskea suksilla eikä siinä tohinnassa kastumisetkaan haitanneet. Hiihtourakan jälkeen mentiin pulkkamäelle, jossa Joonatan laski mäkeä lähes taukoamatta sieltä löytämänsä kaverinsa kanssa. Minä päivystin siinä mäen viereisellä laavulla koirien kanssa ja Sotta sai hyvää hengailuharjoitusta.

1395916.jpg


Huomenaamuna on ohjelmassa paluu leipätyön ääreen.